Aftele bucale. Ce sunt ele și ce tratament recomandăm pentru tratarea lor?

Deși este o afecțiune care apare în special în rândul copiilor, aftele bucale pot cauza disconfort și dureri la nivelul cavității bucale. În articolul nostru de astăzi dorim să vă explicăm din ce cauze apar aftele bucale, și ce tratamente recomandă medicii noștri, la Smile Dent Brașov.

Ce sunt aftele bucale și de ce apar ele?

Aftele bucale sau stomatita aftoasă apar la orice vârstă, atât în cazul bărbaților, cât și a femeilor. În general, femeile sunt mult mai predispuse la apariția acestora. Aftele bucale se formează în cavitatea bucală în diverse locuri: sub limbă, pe interiorul obrajilor sau al buzelor, dar și la baza gingiilor. Aftele bucale mai pot apărea din cauza unui periaj foarte agresiv sau din cauza consumului de alimente foarte dure, care irită mucoasa. 

De asemenea, mai sunt și alți factori care pot influența apariția acestor afecțiuni orale, precum: stresul, traumele orale, modificările hormonale, alergiile, mușcături repetate ale obrazului sau chiar și fumatul.

Tratamentul recomandat de medicii Smile Dent, în tratarea aftelor bucale

Medicul stomatolog poate impune un tratament specific (tincturi și preparate în farmacie) pentru a trata această problemă. De asemenea, aftele minore se pot vindeca în jur de 7-10 zile, iar cele majore pot dura chiar și câteva săptămâni.

În cadrul vizitei stomatologice, medicul va diagnostica aftele bucale printr-un simplu control al cavității bucale, urmând să îți recomande medicamentele specifice acestei afecțiuni orale.

Când se prescriu antibiotice?

În cazul în care aceste ulcerații nu se vindecă cu ajutorul medicamentelor recomandate de medicul stomatolog, acesta poate prescrie și un antibiotic pentru afte bucale. Însă, acest lucru se întâmplă doar în cazul unei aftoze grave și numai de către un medic specialist care curăță foarte bine cavitatea bucală cu ajutorul unor tratamente locale.

Întotdeauna, în cazul apariției acestor afecțiuni la nivelul cavității bucale, este recomandată vizita la medicul stomatolog, iar după terminarea tratamentului medicamentos, de asemenea, recomandăm controlul medical. 

Ne dorim zâmbete sănătoase pentru pacienții care aleg serviciile noastre stomatologice, de aceea, vă stăm la dispoziție și suntem gata să vă oferim răspuns la toate întrebările pe care ni le solicitați. Ne puteți contacta la:

Nr. Telefon clinică: 0744 133 658

Adresă: Str. Dimitrie Cantemir, nr.13, Brașov

…pentru că de la noi pleci zâmbind!

Lasă un răspuns