Care sunt etapele serviciului de reabilitare prin coroane dentare?

Ne dorim să le oferim pacienților Smile Dent cele mai bune și performante tratatmente, de aceea, prin serviciile de reabilitare dentară – fie că vorbim de reabilitare estetică, sau protetică – zâmbetul va primi grija, atenția și profesionalismul medicilor noștri.

Astăzi vrem să vă vorbim despre etapele tratamentului de reabilitare prin coroane dentare: când apelăm la coroanele dentare, care este rolul lor și care sunt pașii pe care îi urmăm în tratament.

Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare sunt lucrări dentare personalizate care te ajută să îți recapeți forma și estetica zâmbetului. Acestea „îmbracă” dinții naturali și le oferă funcționalitate și un aspect estetic plăcut. De asemenea, acestea sunt piese protetice pe care le folosim atunci când substanța dură dentară, prezentă în cavitatea orală, este afectată de anumiți factori: carii, anumite accidente, fracturi sau pur și simplu colorații care ar putea să schimbe aspectul zâmbetului pacientului.

Când este necesară o coroană dentară?

Coroanele dentare sunt recomandate pentru dinții care prezintă fisuri sau plombe și pentru cei tratați pe canal. De asemenea, coroanele dentare pot înlocui dintele natural, în cazul în care rădăcina acestuia este înlocuită de un implant dentar. Astfel, coroana dentară se atașează implantului dentar, oferind forma și funcționalitatea dintelui natural.

Etapele planului de tratament. Reabilitare prin coroane dentare

Consultația inițială – realizarea unei radiografii dentare, consultul clinic și, cel mai important, discuția cu medicul în cadrul căreia îi vei putea spune care sunt dorințele tale cu privire la estetica danturii.

Amprentarea – Amprentarea digitală se realizează cu ajutorul unui scanner intraoral. Odată ce medicul scanează cavitatea orală, pe ecranul aparatului apare forma dinților.

Pregătirea dintelui – Pregătirea dinților înainte de montarea coroanelor dentare presupune șlefuirea minimă a acestora. Medicul specialist are grijă ca dinții tăi naturali să fie perfect pregătiți pentru montarea coroanelor dentare.

Cimentarea – Ultima etapa a montării coroanelor dentare este reprezentată de cimentarea acestora, adică fixarea lor deasupra dinților naturali. Medicul specialist utilizează materiale speciale, care îți garantează rezistența coroanelor dentare în timp.

Vă așteptăm la Smile Dent Brașov pentru a vă oferi zâmbetul pe care vi-l doriți. Motto-ul nostru, „De la noi pleci zâmbind” este ca o promisiune la care lucrăm în fiecare zi, așa că vă așteptăm la noi la clinică:

Adresă: Str. Dimitrie Cantemir, nr.13, Brașov

Telefon: 0744 133 658

Lasă un răspuns