Cariile inter-dentare. Când apar și ce soluții îți oferim la Smile Dent

Caria dentară este, de departe, cel mai des întâlnită afecțiune stomatologică, iar lipsa unei igiene dentare corespunzătoare poate duce la agravarea și chiar pierderea dinților, dacă această afecțiune nu este tratată la timp. Astăzi vrem să vă vorbim despre caria inter-dentară: când apare, dar și ce soluții de tratament îți oferim la Smile Dent.

Ce este caria inter-dentară?

Caria inter-dentară este acea leziune carioasă care apare pe suprafața laterală a dinților și care afectează doi dinți vecini. Este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni stomatologice pentru care pacienții ajung în cabinetul de medicină dentară. Riscul ca o carie dentară să devină gravă și să afecteze major sănătatea dinților scade atunci când pacienții se prezintă din timp la medicul stomatolog și urmează tratamentul recomandat de specialist. Așadar, controalele periodice, dar și profilaxia dentară sunt vitale în menținerea unei sănătăți orale optime.

Ce factori favorizează apariția cariilor inter-dentare?

Este important să știi că în cavitatea bucală există o multitudine de bacterii, iar aceasta este cea mai expusă zonă din organism. Fapt ce favorizează apariția numeroaselor afecțiuni orale, mai ales dacă nu avem o igienă dentară corectă și dacă nu ne prezentăm regulat la controalele clinice. Totodată, alimentația bogată în zaharuri, mediul acid sau un defect la nivelul smalțului dentar ar putea fi factorii principali care determină apariția cariei interdentare.

De asemenea, obiceiurile vicioase, cum ar fi fumatul, reprezintă un factor favorizant în dezvoltarea cariilor dentare, deoarece creează un dezechilibru la nivelul cantității de salivă. În acest caz vorbim despre o salivă mult mai vâscoasă, care nu este benefică în procesul natural de curățare a suprafețelor dentare.

Ce tratament îți oferim, în cazul depistării cariilor inter-dentare?

Cu ajutorul unui consult clinic și a unei radiografii dentare pe care o poți realiza chiar în cadrul clinicii noastre, medicul stomatolog va determina stadiul cariei și îți va oferi un plan de tratament potrivit. Atunci când caria interdentară nu are o dimensiune foarte mare și nu afectează mai multe structuri ale dintelui, aceasta se tratează cu ajutorul obturațiilor dentare, adică cu ajutorul plombelor.

Există însă și cazuri când caria interdentară afectează în mai mare măsură dintele. Atunci medicul stomatolog va recomanda incrustațiile protetice, care reprezintă mici piese realizate de tehnicianul dentar și au rolul de a reconstrui dintele și de a-i reda funcționalitatea.

Prevenția este cea mai bună armă pentru a-ți menține sănătatea orală, de aceea, te așteptăm la Smile Dent Brașov pentru un control de rutină, dar și pentru a ne asigura că tratăm din timp afecțiunile dentare. Programează-te astăzi la clinica noastră, și vei pleca zâmbind de la Smile Dent!

Adresă: Str. Dimitrie Cantemir, nr.13, Brașov

Telefon programări: 0744 133 658

Lasă un răspuns