De ce ni se îngălbenesc dinții? Iată ce soluții îți propunem pentru un zâmbet strălucitor

La fel cum avem părul şi pielea de culori diferite, şi culoarea naturală a dinţilor diferă de la un om la altul. Unii oameni au în mod natural dinţii mai galbeni decât alţii, sau dinţii se îngălbenesc cu vârsta. Culoarea naturală a dinţilor este influenţată de mulţi factori, iar prin articolul de astăzi dorim să vă prezentăm ce putem face pentru a avea un zâmbet strălucitor.

Discromia de suprafaţă şi discromia internă a dinţilor pot avea următoarele cauze:

  • Procesul firesc de îmbătrânire
  • Consumul de tutun (fie că este vorba de ţigarete sau de tutun de mestecat),
    consumul de cafea, ceai, cola sau vin roşu şi de alimente bogate în pigmenţi,
    ca cireşele şi afinele
  • Acumularea plăcii bacteriene şi formarea tartrului
  • Aportul exagerat de fluor (mai mult de 2 părţi fluor la un milion de părţi apă)
    în perioada dezvoltării dinţilor, care face dinţii să aibă un aspect pătat opac
  • Tratamentul cu tetraciclină în timpul copilăriei
  • Traume dentare, din cauza cărora dinţii capătă o culoare maronie,
    cenuşie sau se înnegresc

Ce este albirea dinților?

Albirea dinților reprezintă cea mai simplă și confortabilă metodă prin care se îndepărtează petele intrinseci de la nivelul dinților, redând strălucirea și albul dinților de altadată. Albirea dinților se efectuează de către medicul stomatolog, în condiții de maximă siguranță.

Ce produse putem folosi pentru a avea dinții albi?

Pentru prelungirea efectului de albire a dinților este indicată utilizarea produselor profesionale recomandate de medic, dar și ședințe de albire la domiciliu o dată la șase luni. De asemenea, soluţii de albire a dinţilor, pe care le poţi încerca acasă sunt:

  • bicarbonatul de sodiu – acesta este o pudră alcalină care, la contactul cu apa, eliberează radicali liberi care atacă petele de pe smalţul dinţilor. Este indicat să te speli pe dinţi cu o soluţie formată din apă şi bicarbonat, o dată pe săptămână. Periază dinţii timp de 2 minute, apoi clăteşte bine gura cu apă
  • cărbunele activ – pentru acest tratament este indicat cărbunele medicinal, pe care îl poţi găsi în farmacii sub formă de tablete sau capsule. Adaugă praful de cărbune dintr-o capsulă sau dintr-o tabletă pisată pe periuţa de dinţi, periază timp de 3-5 minute şi clăteşte bine cu apă pentru a îndepărta tot cărbunele. Poţi efectua această procedură o dată pe săptămână. Cărbunele medicinal are textură poroasă şi un efect abraziv, reuşind să absoarbă tanina, o substanţă prezentă în ceai, cafea, vin sau ciocolată şi care cauzează îngălbenirea dinţilor
  • alimente pentru albirea dinților – există alimente pe care le poţi introduce în dieta zilnică şi care ajută la îndepărtarea resturilor alimentare şi a bacteriilor care pot colora dinţii. Poţi să mănânci mere, morcovi, căpşuni, ţelină, kiwi sau cereale integrale. Acestea conţin şi vitamine care ajută la păstrarea unor dinţi sănătoşi

Albirea dentară acasă sau la medicul stomatolog?

Bineînțeles, că piața de produse pentru albire a explodat, fiind unul din cele mai cerute servicii de estetică dentară: de la paste de dinți, la benzi de albire, ori gutiere de albire – totul poți găsi la un click distanță. Însă cât de benefice sunt acestea pentru sănătatea orală? Noi, echipa Smile Dent, vă recomandăm să apelați la acest serviciu estetic, doar în cadrul clinicii, pentru a avea efectele dorite, iar procesul să nu afecteze sănătatea danturii.

La noi în clinică, totul este asistat de un medic specialist, iar rezultatele se văd imediat, urmând ca la finalul ședinței de albire, să primești o listă cu recomandări și pași pe care trebuie să îi urmezi în igiena zilnică, pentru a avea un efect îndelungat al procesului de albire.

Ne dorim ca toți pacienții care ajung la noi, să plece, la finalul tratamentului, cu zâmbetul pe buze. Aceasta este misiunea noastră și iubim acest lucru! Te așteptăm la Smile Dent pentru a-ți oferi un zâmbet strălucitor:

Telefon: 0744 133 658

Adresă: Str. Dimitrie Cantemir, nr.13, Brașov

Lasă un răspuns