Este radiografia dentară periculoasă? Medicii Smile Dent îți răspund la întrebare

Mulți pacienți sunt reticenți atunci când vine vorba de radiografiile dentare, considerând că radiațiile sunt nocive pentru organism și pot cauza boli. Ceea ce nu știe multă lume este că radiațiile sunt prezente pretutindeni, pornind de la lumina soarelui, unde radio, microunde, până la alimentele pe care le consumăm zilnic. 

Interpretarea unei radiografii dentare de către medicul specialist

Aceste tipuri de radiații nu sunt nocive atunci când sunt prezente în cantități mici. Aici se încadrează și radiografia dentară, necesară pentru evaluarea problemelor stomatologice.

Datorită noilor tehnologii, radiografiile dentare digitale nu mai reprezintă o problemă, prin faptul că timpul de expunere este redus si cantitatea de radiații mult mai mică. Ca și comparație, atunci când gătiți la aragaz sau zburați cu avionul, vă expuneți unei cantități mult mai mari de radiații.

Radiografia dentară digitală este foarte sigură, utilizează cu 80% mai puține radiații, iar timpul de expunere este de doar 9 secunde. Acest tip de radiografie dentară este mult mai eficient decât cel clasic, iar imaginea poate fi mărită pentru observarea celor mai fine detalii. Astfel, medicul stomatolog poate identifica toate informațiile de care are nevoie pentru realizarea unui tratament corect.

Avantajele radiografiei dentare

  • doza de radiații cu mult scăzută, prin faptul că senzorul digital este mult mai sensibil la fotonii radiațiilor X;
  • realizarea unei imagini fidele asupra starii de sănătate a dinților îi permite specialistului să observe detalii importante ale dinților și structurilor adiacente și poate identifica informaţii care nu ar fi fost vizibile pe un film convenţional;
  • întregul proces durează foarte puțin (pregătirea pacientului + realizarea propriu-zisă a unei radiografii dentare), trebuie doar să te prezinți la Smile Dent.

În clinica noastră ne bucurăm de beneficiile tehnologiei și aparaturii de ultimă generație, oferindu-le pacienților noștri încă un motiv de a pleca zâmbind de la noi. Îți stăm la dispoziție și suntem gata să te ajutăm cu orice informație ai nevoie, așa că ne poți scrie, sau ne poți face o vizită direct la clinică:

Telefon: 0744 133 658

Adresă: Str. Dimitrie Cantemir, nr.13, Brașov

Lasă un răspuns