”Sufăr de diabet. Îmi pot pune implanturi dentare?” Specialiștii Smile Dent îți oferă răspunsul

Șansa unul zâmbet sănătos este a fiecăruia dintre noi, de aceea, noi, la Smile Dent Brașov încercăm să le oferim tuturor pacienților noștri toate variantele prin care își pot recăpăta sănătatea și estetica zâmbetului. În articolul de astăzi vrem să tratăm subiectul bolilor cronice (în speță diabetul zaharat) și raportul lor cu intervențiile de reabilitare a zâmbetelor.

Diabetul este o boala cronică, ce afectează capacitatea organismului de a produce suficientă insulină sau de a o folosi așa cum trebuie. Ca urmare, un pacient diabetic va avea nivelul glucozei în sânge ridicat, ceea ce poate cauza o serie de probleme, inclusiv în ceea ce privește sănătatea orală.

Un studiu realizat în 2018 privind legătura dintre cariile dentare și diabet, a relevat faptul că persoanele care suferă de diabet sunt mai predispuse la apariția cariilor. În consecință, diabeticii sunt expuși riscului pierderii dinților, mai ales în condițiile în care nu este respectat ritualul de igienă orală zilnică și nu sunt efectuate periodic controale la medicul stomatolog.

Implant dentar: este sau nu recomandat în cazul diabeticilor?

Mulți pacienți care suferă de diabet ne întreabă dacă pot beneficia de un tratament cu implant dentar pentru a-și recăpăta zâmbetul. Răspunsul este simplu: da, tratamentul cu implant dentar este o soluție pentru diabetici.

Implanturile dentare nu sunt restricționate în cazul persoanelor care suferă de diabet, dar ceea ce este important de menționat este că pacienții care suferă de anumite afecțiuni trebuie să fie supuși unor evaluări amănunțite înainte de intervenție, așa cum se întâmplă, de fapt, în cazul oricăror operații chirurgicale.

Implant dentar: care sunt riscurile la care este supus un diabetic?

Potrivit studiilor, pacienții adulți cu diabet prezintă un risc de 2,8 până la 3,4 mai mare de a se confrunta cu boala parodontală, dar și de apariție a periimplantitei, care afectează calitatea osului în care urmează să fie plasat implantul dentar.

Acest lucru nu înseamnă, însă, că pacienții diabetici nu pot alege un astfel de tratament, ci doar că trebuie să aleagă corect implantul dentar, medicul specialist care efectuează intervenția și clinica stomatologică potrivită nevoilor lor. Unul dintre criteriile esențiale în succesul tratamentului cu implant dentar la diabetici este osteointegrarea, respectiv capacitatea acestuia de a adera la os, iar implanturile ceramice au reprezentat soluția cea mai potrivită.

Suntem la dispoziția ta, pentru a-ți oferi cele mai bune variante pentru un zâmbet sănătos, pentru că noi, echipa Smile Dent Brașov ne ținem promisiunea, cu fiecare pacient pe care îl intâlnim: ”De la noi pleci zâmbind!”

Te așteptăm cu mare drag la clinica noastră, de aceea te poți programa la:

Telefon: 0744 133 658

Adresă: Str. Dimitrie Cantemir, nr.13, Brașov

Lasă un răspuns