
Te dor dinții atunci când bei rece sau cald? Noi îți explicăm cauza hipersensibilității dentare
Trebuie să dai importanță tuturor semnelor pe care dinții tăi ți le oferă: simți o durere scurtă și intensă atunci când bei rece sau cald, ori când mănânci ceva dulce? Iată ce se întâmplă!
Cum îmi dau seama că sufer de sensibilitate dentară?
Sensibilitatea dentară sau hipersensibilitatea dentară este o problemă care apare odată cu stimulul declanșator, și dispare când stimulul este îndepărtat, iar acesta este un semn că dinții tăi prezintă zone vulnerabile, sensibile.
Chiar dacă sensibilitatea dentară este o problemă des întâlnită, afectează 1 din 3 persoane, nu toți cei care suferă de această afecțiune sunt conștienți că au dinții sensibili și în loc să se adreseze unui specialist, fie ignoră durerea, fie găsesc diferite metode pentru a o evita, cum ar fi: consumă băuturile reci cu paiul, renunța la anumite alimente dacă acestea sunt prea dulci, evită să bea cafea sau ceai fierbinți.
De ce apare sensibilitatea dentară?
Dentina expusă poate duce la hipersensibilitatea dentară. Dentina este o structură poroasă alcătuită din milioane de canale micuțe denumite tubuli care trec prin dinte până la nervul din centrul acestuia. Dentina este acoperită de smalț sau de gingie, iar în condiții normale aceasta nu ar trebui să fie expusă.
Ce îți recomandăm noi, dacă suferi de hipersensibilitate dentară?
Nu vom obosi în a-ți repeta că trebuie să mergi la controalele medicale stomatologice în mod regulat, iar atunci când sesizezi o schimbare sau o anomalie la nivelul cavității orale, trebuie să îți anunți imediat medicul stomatolog.
Un alt pas pe care îl poți face este să îți alegi pasta de dinți potrivită nevoilor tale. Iată ce îți recomandăm să ai în vedere, atunci când îți alegi o pastă de dinți – urmărește ca produsul ales de tine să conțină următoarele ingrediente (sau cât mai multe dintre ele):
- clorură de stronțiu – are proprietăți de ameliorare a hipersensibilității dentinare și favorizează remineralizarea osoasă;
- clorura de potasiu – efect de reducere a sensibilității dinților;
- fluorura de sodiu – efect anticarie;
- azotat de potasiu – combate hipersensibilitatea dentinară;
- trifosfat pentasodic – proprietăți de prevenire și îndepărtare a petelor dentare;
- citrat de zinc – combate placa bacteriană și previne formarea tartrului;
- vitamina E și panthenol – stimulează vindecarea dinților, previne inflamația gingiei și protejează țesutul dentar;
Pe lângă pasta de dinți utilizată, trebuie să ai în vedere și tipul de periuță de dinți pe care o alegi: să nu aibă perii tari, iar în timpul periajului dentar să nu apeși excesiv pe suprafața dinților.
În concluzia acestui articol am dori să vă reamintim că orice semn care vă este transmis de dinții voștri trebuie luat în seamă și acționat pentru stoparea acestor simptome acute pe care vi le transmite organismul. Prevenția este cel mai bun aliat al unui zâmbet sănătos!
Echipa Smile Dent vă așteaptă la clinică, pentru un control de rutină, de aceea, ne găsiți la următoarele date de contact, pentru programări:
Telefon: 0744 133 658
Adresă clinică: Str. Dimitrie Cantemir, nr.13, Brașov
Website: www.old.smiledent.ro
Lasă un răspuns
Lasă un răspuns