Te trezești noaptea de sforăitul soțului? Avem soluția pentru un somn liniștit: gutierele antisforăit!

Cred că ni s-a întâmplat tuturor să ne trezim în miez de noapte din cauza zgomotelor deloc grațioase pe care partenerul le scoate în timpul somnului. Sforăitul este zgomotul produs în momentul respirației când căile aeriene sunt obstrucționate, iar fluxul de aer care circulă între nas – gură- plămâni este perturbat. În anumite cazuri, sforăitul poate să fie semnul unei probleme de sănătate care necesită măsuri de tratament.

Care sunt cauzele care generează sforăitul?

Sforăitul poate avea numeroase cauze, printre care cele de ordin anatomic (poziționarea anatomică a structurilor de la nivelul gurii, gâtului, sinusurilor), consumul de alcool, alergiile, răceala și excesul de kilograme.


În timpul somnului, mușchii din cerul gurii, limba și gâtul se relaxează. Relaxarea țesuturilor gâtului poate să blocheze parțial căile respiratorii și să producă vibrații. Cu cât este mai pronunțată îngustarea de la nivelul căilor respiratorii, cu atât vibrația este mai puternică, ceea ce duce la apariția sforăitului puternic. 

Inflamația căilor respiratorii (datorată alergiilor, bolii de reflux gastroesofagian) hipertrofia țesutului adenoid, hipertrofia, deformările sau afectarea structurilor membranoase sau musculare, presiunea țesutului gras asupra gâtului (un indice de masă corporală mai mare de 27), probleme de masticație (inclusiv defecte genetice), afecțiuni endocrinologice (acromegalie, hipotiroidism) – toate acestea sunt factori favorizanți apariției sforăitului pe timp de noapte.

Ce putem face pentru a diminua această neplăcere?

Pentru tratarea sforăitului, medicul vă recomandă, în primul rând, modificări în stilul de viață:

  • Pierderea in greutate
  • Evitarea alcoolului înainte de culcare
  • Tratarea congestiei nazale
  • Somnul suficient
  • Evitarea poziției pe spate în timpul somnului

Iar noi, la Smile Dent am probat, cu rezultate imediate și impresionante, și gutierele antisforăit, care au redus considerabil neplăcerea zgomotelor proeminente din timpul somnului.

Cum funcționează gutierele antisforăit?

În primul rând, gutierele antisforait sunt personalizate și te ajută să respiri normal în timpul somnului și să eviți întreruperile temporare ale respirației cauzate de apnee. Spre deosebire de alte dispozitive din comert, ele sunt realizate special pentru ca să se potrivească danturii tale.

Gutiera antisforait este dotată cu un sistem care permite menținerea mandibulei într-o poziție anterioară și este tratamentul ideal pentru prevenirea alunecării posterioare a părților moi și a obstrucționării căilor respiratorii. Altfel spus, ea împiedică fenomenul de sforăit și apariția unui obstacol în calea aerului respirat, asigurând menținerea unor căi respiratorii largi,deschise, pentru a reduce sforăitul și a îmbunătăți respirația, aportul de oxigen. Dispare hipoxia, oboseala, somnolența.

La Smile Dent avem soluții pentru toate problemele stomatologice, pentru că ne dorim ca pacienții noștri să plece zâmbind de la noi din clinică. Pentru programări și informații suplimentare ne poți contacta la:

Telefon: 0744 133 658

Adresă: Str. Dimitrie Cantemir, nr.13, Brașov

Lasă un răspuns