Trei mituri despre aparatul dentar, de care trebuie să uiți! Iată motivele, explicate

Primim des, de la pacienții Smile Dent care vin pentru un consult ortodontic, cam aceleași întrebări și frici legate de aparatul dentar, de aceea, ne-am dat seama că este vorba de o serie de „credințe” populare care s-au împământenit cu privire la tratamentul ortodontic. 

De aceea, prin articolul de astăzi, ne dorim să răspundem și să explicăm cele mai frecvente cinci întrebări legate de aparatul dentar.

  1. Este tratamentul ortodontic dureros?

În momentul montării aparatului pe dinţi, veţi începe sa simţiţi o tensiune, dar nu durere. Pe parcursul tratamentului, aparatul dentar ţine dinţii sub presiune, putând determina în primele zile de purtare uşoare dureri, pe măsură ce dinții și gingiile încep să se adapteze tratamentului ortodontic. Mai precis, aparatul face ca ligamentele parodontale să se întindă, dar foarte curând acestea se relaxează. În mod normal, acest disconfort nu trebuie să dureze mai mult de câteva zile. În multe cazuri, acest disconfort nici măcar nu este resimţit, pacienţii îngrijorându-se că poate aparatul nu funcţionează, nu este destul de tensionat. La ajustările regulate ale brakeţilor, veţi resimţi o tensiune, dar atât.

2. Tratamentul cu aparat dentar durează foarte mult!

Dacă aţi auzit zvonuri privind purtarea aparatului dentar pentru ani de zile, prelungiţi în alţi ani de zile, ei bine, acesta este un alt mit şi doar atât. Aparatul dentar se poartă pe o durată determinată, între 6 luni si 24 de luni, în funcţie de: vârsta pacientului; cât de strâmbi sunt dinţii; tipul aparatului dentar.

3. Tratamentul ortodontic este doar un „moft”

Nici că se poate vorbi despre un neadevăr mai mare legat de aparatele dentare.  Ortodonţia se ocupa de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Orice anomalie determină efecte negative. Îndreptarea dinţilor strâmbi este departe de a avea doar raţiuni de ordin estetic, scopul acestui tratament fiind în primul rând unul funcţional, bazat pe:

  • evitarea carierii dinţilor, datorată înghesuirilor dentare;
  • asigurarea unei mai bune igienizări orale;
  • asigurarea unei muşcături corecte, ce conduce la o alimentaţie corectă şi o bună sănătate digestivă;
  • evitarea deteriorării smalţului, cauzată de frecarea dinţilor şi poziţia lor greşită. Atunci când muşcătura este greşită, dinţii se pot toci, distrugându-se în timp;
  • evitarea fracturării dinţilor, în cazul dinţilor ieşiţi din linia arcadei.

Așadar, datorită tehnologiei avansate și multiplelor variante de aparat dentar, tratamentul ortodontic te poate ajuta să îți îndrepți dinții și să te bucuri de un zâmbet sănătos! Documentează-te, întreabă, iar la Smile Dent vei găsi întotdeauna cei mai buni specialiști care să te ajute să îți recapeți încrederea în zâmbetul tău!

Programează-te astăzi la Smile Dent, iar la finalul tratamentului, vei pleca zâmbind de la noi:

Ne poți suna la 0744 133 658

Sau poți veni direct la clinică: Str. Dimitrie Cantemir, nr.13, Brașov

Lasă un răspuns