Zâmbetul nu are vârstă. Protezele pe implanturi, soluția ideală pentru un zâmbet recreat

În urma postării pe care am realizat-o săptămâna aceasta pe pagina noastră de Facebook, în care am prezentat reconstrucția totală a danturii pacientei noastre, de 70 de ani, care suferea de edentație parțială pe ambele arcade, am primit o mulțime de mesaje și întrebări din partea voastră, astfel ne-am decis să scriem un articol amplu despre protezele pe implanturi.

Ce beneficii aduc? Cine este candidatul ”perfect”? Care sunt particularitățile lor? – sunt doar câteva din întrebările pe care le vom dezbate în articolul de astăzi.

Protezele dentare pe implanturi sunt soluția ideală de tratament în cazul pacienților care au pierdut întreaga dantură sau ai căror dinți nu mai pot fi salvați, și care, din diverse motive obiective nu pot beneficia de o punte totală fixă ancorată pe implanturi dentare.

Ele sunt înlocuitorul perfect al protezelor clasice, având o serie de avantaje semnificative comparativ cu acestea.

Protezele dentare pe implanturi se fixează pe un număr mic de implanturi și oferă o stabilitate excelentă. Protezele pe implanturi funcționează asemenea unei lucrări fixe, dar prezintă avantajul de a putea fi îndepărtate pentru a fi curățate corespunzător.

Cum arată o proteză pe implanturi?

Protezele pe implanturi sunt alcătuite din trei părți:

 • Coroanele dentare artificiale – care pot fi realizate fie din ceramică, fie din zirconiu
 • Baza acrilică – partea inferioară, care imită gingia
 • Scheletul metalic, ce oferă stabilitate protezei și totodată facilitează prinderea de bonturile protetice

Cui se recomandă protezele pe implanturi?

 • Pacienților care au suferit pierderi mari de os, în special în zona laterală, iar acest lucru nu le permite inserarea implanturilor dentare
 • Pacienților care doresc să evite procedurile costisitoare de adiție osoasă – etapă necesară pentru pregătirea unui implant dentar (în cazul în care pacientul nu are masă osoasă suficientă)
 • Persoanelor purtătoare de proteze mobile clasice
 • Persoanelor care doresc o soluție de tratament satisfăcătoare, atât estetic, cât și functional, dar cu un cost semnificativ mai redus decât al unei reabilitări dentare pe implanturi

Care sunt beneficiile protezelor pe implanturi?

 • Stabilitate și funcționalitate excelente – nu se desprind în timpul meselor, vorbitului sau în timp ce pacientul vorbește (ca în cazul protezelor mobile)
 • Dimensiuni reduse față de protezele clasice (nu ”ocupă” cerul gurii), dar cu durabilitate crescută
 • Sunt ușoare și comode, iar pacientul se obișnuiește rapid cu ele
 • Necesită un număr mic de implanturi pentru fixare (2-4 implanturi, depinde de caz)
 • Nu modifică vorbirea și fonația

Dincolo de cazurile pe care le tratăm la Smile Dent, știm că fiecare pacient care ne alege vine cu dorința de a se bucura din nou de micile plăceri ale vieții, pe care un zâmbet natural și sănătos i le poate oferi. Astfel, ne bucurăm să fim de ajutor și să transformăm, alături de profesioniștii echipei noastre, viețile pacienților noștri.

Programează-te și tu la Smile Dent Brașov și vei putea trăi și tu motto-ul care ne motivează în fiecare zi: ”De la noi pleci zâmbind”

Telefon: 0744133658

Adresă: Str. Dimitrie Cantemir, nr.13, Brașov

Lasă un răspuns