Chirurgie Dentară

Extracția dentară este cea mai frecventă intervenție chirurgicală întâlnită în stomatologie. Atunci când un dinte cauzează complicații sau este foarte distrus și nu mai poate fi refăcut, atunci el trebuie extras.

Din diferite cauze, molarul de minte, in special cel inferior, ramane frecvent in incluzie intraosoasa sau submucoasa. Molarii incluși pot cauza durere, “înghesuirea” dinților, sau chiar complicații infecțioase (abcese), care pot evolua imprevizibil si extensiv.

Recomandarea specialiștilor din zilele noastre este ca molarii de minte să fie extrași între 14 și 22 de ani, indiferent dacă au cauzat sau nu probleme pană la vârsta respectivă. Operația este destul de ușoară din punct de vedere al tehnicii, iar pacienții se refac mult mai repede când sunt mai tineri. O operație minoră la 20 de ani poate deveni una mult mai dificila la 40 de ani. De asemenea, riscul complicațiilor crește cu vârsta, iar procesul de vindecare este mult mai lent.

chirurgie dentara BrasovDe cele mai multe ori problemele cauzate de molarii de minte sunt inițial asimptomatice și atunci când sunt descoperite poate fi prea târziu. Molarii de minte nu sunt funcționali, nu pot fi igienizați corespunzător, se cariază ușor, acumuleză tartru și placa bacteriană, ceea ce duce la îmbolnavirea gingiei lor și a molarilor vecini.