Stomatologie Pediatrică

Datorită particularităților dinților de lapte și a dinților definitivi tineri, copiii reprezintă o categorie aparte de pacienți. Fiind esențial să câștigăm încrederea micuților pacienți de la bun început, atmosfera la SmileDent Brașov este placută și prietenoasă, iar datorită tratamentului foarte puțin traumatic, copiii revin întotdeauna cu placere la clinica noastră.

Tratamentele profilactive (fluorizări, sigilări, îndrumări privind periajul dentar) reprezintă o etapă importantă în stomatologia pediatrică (pedodonție), deoarece prevenirea cariilor este la fel de importantă ca și tratarea lor.

În vederea îndepărtării minime de țesut dentar, SmileDent folosește în metodele de tratament pedodontic, soluția Carisolv, structura dentară sănătoasă fiind astfel neafectată.

Anumite afecțiuni ale dinților de lapte provoacă tulburări în dezvoltarea dinților permanenți; astfel, este foarte important să se acorde aceeași atenție si tratării dinților de lapte, pentru că de sănătatea lor depinde dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a arcadelor dentare permanente.

Servicii de estetica și profilaxie dentară

 • Parodontologie

  Parodontoza este cauzată de bacterii care aderă la gingii, os și țesuturi. Deși sunt nedureroase la început, consecințele bolilor parodontale pot fi severe dacă nu sunt tratate la timp.

 • Profilaxia Dentară

  Profilaxia dentara are ca obiectiv atat prevenirea imbolnavirii dentare, cat si preintampinarea complicatiilor in cazul afectiunilor deja existente.

 • Biolase – Laser Stomatologic

  Laserul dentar Epic X este cea mai recenta inovatie cu laser stomatologic de la Biolase.

 • Endodonție

  Endodonția, cu ajutorul tratamentului de canal (îndepărtarea țesutului vascular nervos), are ca obiectiv final salvarea de la extracție a unui dinte cu rădăcina bolnavă.