Implanturi Dentare

Implanturile pot înlocui unul sau mai mulți dinți. De asemenea, acestea pot reprezenta un sprijin pentru lucrări mai mari (poduri) sau pentru proteze, dacă pacientul nu mai are suficienți dinți care să permită acest lucru.

Materialul de baza pentru implanturile dentare este titanul. Acest material este compatibil cu tesutul uman (biocompatibil) si formeaza o legatura stransa cu osul (osteointegrare). Titanul are un comportament biologic neutru si nu provoaca reactii alergice sau reactii de corp strain.

Ce este implantul dentar?
Implantul dentar este practic un mic surub de titan care inlocuieste radacina dentara. Interventia chirurgicala prespune inserarea implantului in osul maxilar superior sau inferior, operatie complet nedureroasa.

protetica implant dentar

Implanturile dentare au ca scop înlocuirea dinților care lipsesc. Teoretic, orice dinte pierdut ar putea fi înlocuit cu un implant dentar. Cu toate că implanturile sunt necesare în cazul în care pacientul pierde un dinte sau mai mulți, implantarea nu este necesară în cazul edentației totale. Pentru un pod dentar sunt suficiente de obicei 4 – 6 – 8 implanturi per maxilar.