Profilaxia Dentară

Profilaxia dentară are scopul de a preveni îmbolnavirea dentară, dar și de a preîntâmpina complicațiile în cazul afecțiunilor deja existente. Profilaxia eficienta consta in controale periodice efectuate o data la 6 luni, cand este recomandata si igienizarea dentara, in felul acesta putandu-se depista si o eventuala imbolnavire dentara sau parodontala.

Igienizarea realizata in cabinetul stomatologic presupune efectuarea procedurilor de detartaj cu ultrasunete, periaj profesional si aplicatii cu fluor. Obtinerea unei igienizari complete presupune realizarea corecta a procedurilor de mentinere a igienei dentare si acasa. De aceea pacientii clinicii Smile Dent sunt indrumati privind tehnicile de periaj corecte, folosirea periutelor interdentare, a scobitorilor dentare si a atei dentare.

Profilaxia dentara consta in:
– detartraj, periaj, tratament antiinflamator, fluorizare
– detectarea placii bacteriene cu ajutorul revelatorilor de placa
– sigilarea santurilor si a fosetelor

Detartrajul este manopera prin care tartrul si placa bacteriana sunt indepartate de pe suprafetele dentare (supra si subgingival). Este o procedura care trebuie efectuata periodic, prin care tratam sau prevenim bolile parodontale.

Prophy jet – aer abraziv sub presiune – foloseste particule de bicarbonat de sodiu antrenate de aer comprimat sub forma unui flux de particule prin care se curata uniform suprafata dentara. Este mai putin abraziv comparativ cu periajul profesional si indeparteaza rapid colorarile produse prin fumat sau folosirea clorhexidinei.

Este folosit cu succes in curatarea placii dentare si a coloratiilor din jurul aplicatiilor ortodontice sau de la nivelul implantelor.

Servicii de estetica și profilaxie dentară

  • Profilaxia Dentară

    Profilaxia dentara are ca obiectiv atat prevenirea imbolnavirii dentare, cat si preintampinarea complicatiilor in cazul afectiunilor deja existente.