Endodonție
Endodonția (“interiorul dintelui”, în limba greacă) este specialitatea care se ocupă cu tratamentul canalului radicular, al cărui obiectiv final îl reprezintă salvarea de la extracție a unui dinte cu rădăcina bolnavă.
Dintele prezintă în interiorul canalelor rădăcinilor, nervul, care asigură aportul de substanțe nutritive. Atunci cand are loc inflamarea sau infectarea acestuia, este necesara îndepărtarea lui.
Tratamentul de canal constă în eliminarea nervului din canalele rădăcinilor, urmat de obturarea acestora cu material care asigură sigilarea și împiedică infecția. Acest tratament are ca scop inițial, îndepărtarea durerii și prevenirea infecției, însă scopul final este menținerea functionalității dintelui.
Durata tratamentului depinde de gradul de complexitate al intervenției dar și de starea anterioara a nervului; astfel, în funcție de particularitățile fiecărui caz, tratamentul se poate încheia după una sau mai multe ședințe .
Servicii de estetica și profilaxie dentară
-
Parodontologie
Parodontoza este cauzată de bacterii care aderă la gingii, os și țesuturi. Deși sunt nedureroase la început, consecințele bolilor parodontale pot fi severe dacă nu sunt tratate la timp.
-
Endodonție
Endodonția, cu ajutorul tratamentului de canal (îndepărtarea țesutului vascular nervos), are ca obiectiv final salvarea de la extracție a unui dinte cu rădăcina bolnavă.