Radiologie Dentară

În imagistica dentară, clinica SmileDent Brașov folosește pentru radiografiile retroalveolare, aparatură digitală Trophy Kodak. Acesta realizează imagini de o calitate superioară, expunând organismul uman la o doză minimă de radiații.

Expunerea organismului uman la radiații este permanentă, atât din surse naturale cât și artificiale, cum ar fi telefoanele mobile, echipamente electronice etc. Totuși efectele acestor radiații asupra organismului uman sunt prea mici pentru a fi considerate periculoase.

În timpul oricărei investigații radiologice există de asemenea o expunere a pacientului la radiații ionizante (raze X). Pentru o informare clară asupra nivelului de radiații la care sunt expuși pacienții clinicii SmileDent, mai jos este o comparație între diverse niveluri de radiații emise.

  • Profilaxia Dentară

    Profilaxia dentara are ca obiectiv atat prevenirea imbolnavirii dentare, cat si preintampinarea complicatiilor in cazul afectiunilor deja existente.

  • Endodonție

    Endodonția, cu ajutorul tratamentului de canal (îndepărtarea țesutului vascular nervos), are ca obiectiv final salvarea de la extracție a unui dinte cu rădăcina bolnavă.